Jose Mourinho'dan derbi taktiği: Soldan vuracak

Galatasaray'ı devirecek planı hazırlayan Jose Mourinho, rakibinin solunu gözüne kestirdi. Kanarya ataklarını, Abdülkerim Bardakcı ve Ismail Jakobs'un olduğu taraftan geliştirecek.

Fenerbahçe'nin Portekizli hocası Jose Mourinho, derbiyle yatıp derbiyle kalkıyor.

Tüm ekibiyle Samandıra'da uzun mesailer yaparak Galatasaray'ı analiz eden Portekizli, dün taktik çalışmalarına takımıyla birlikte başladı.

SOLDAN VURACAK

Başarılı çalıştırıcı, Davinson Sanchez'in oldukça atlet bir stoper olduğunu düşünerek sarı-kırmızılı ekibin sol tarafını gözüne kestirdi. Abdülkerim Bardakcı ve Ismail Jakobs'un olduğu taraftan atakları geliştirecek olan Kanarya, Samandıra'da Mert Müldür, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski üçlüsü ile bu plana yoğunlaştı. Ayrıca önde pres yapmayı düşünmeyen 61 yaşındaki teknik adamın, antrenmanda bunu oyuncularıyla da paylaştığı öğrenildi.



EN-NESYRİ KULÜBEYE, DZEKO İLK 11'E

Sahaya süreceği kadroyu kafasında büyük ölçüde şekillendiren Mourinho, pas bağlantısında son derece etkisiz olan, top kontrolleri de iyi olmayan En-Nesyri'yi kulübeye çekecek. Deneyimli hoca, orta saha ile pas bağlantısını daha iyi bir şekilde yapabilen, takımı hücuma daha organize götüren Edin Dzeko'yu derbiye hazırlıyor. Yıldız oyuncunun sırtı dönük bir şekilde oynayabilmesi de büyük artı oluştururken, Faslı forvet kulübe gücü olarak yer alacak ve ikinci yarıda oyuna dahil edilecek. 

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları