Spor yazarları, Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasını köşelerinde değerlendirdi.
Spor yazarları, Fenerbahçe ile Konyaspor arasındaki mücadeleyi köşe yazılarında analiz etti. Deniz Çoban: "31 ve 36. dakikalarda Kostic sarı kartlık iki faul yaptı ama sarı kart görmedi. 53. dakikada Dzeko, Uğurcan’a sert bir müdahalede bulundu ancak hakem maçı devam ettirdi. Limitleri zorlayan bir pozisyondu. Ben kırmızı kartı daha doğru buluyorum ama sarı karta da çok itiraz edemiyorum. 67’de Kostic ceza sahası içinde açık şekilde rakibinin yüzüne vuruyor. Bu net bir penaltıydı ve VAR’ın da devreye girmesi gerekirdi. Hakem burada penaltıyı verse Kostic de ikinci sarılardan atılacaktı. Penaltı ve kırmızı kart atlanmış oldu."
Cem Dizdar: "‘Futbolda hata vardır’ demezler de öğrendikleri klişe ‘futbol hatalar oyunudur’ demeyi yeğler çoğunluk! Sanırım dün akşam bu önerme haklı çıkarmaya uğraştı iki takım oyuncuları. Savunmacı tarzıyla ön plana çıkan Mourinho’nun takımı henüz 25. saniyede gol yedi! Ama gidip iki kornerden iki stoperiyle Konya kalecisi, savunmacısı ve santrforunun arasından golleri de attı. Fenerbahçe’nin ilk golünde Kramer, bir adım öne çıkıp bekleyince Mert Müldür gol buldu. İkincisinde kaleci Slovik ile Kramer kornerden gelen topu bekleyince bu kez Çağlar Söyüncü vurdu kafayı. Kramer’in attığı ikinci Konya golünde ise bu kez bekleyenler Fenerbahçe’nin iki stoperiydi. Maçın ilk devresi roller ve kaçan pozisyonlar düşünüldüğünde izleyenler açısından hayli heyecanlı geçse de teknik açıdan sorunlarla doluydu. İkinci devre ilkine göre daha durağan ilerledi. Ancak ilk devrenin sonunda En Nesyri’nin daha net vuruş yapmasına izin vermediği Tadic, yine kaleci Slovik’in hatasında takımını yeniden öne geçirdi."
"O Tadic ki, son maçta taraftarlarınca ağır biçimde yuhalanmıştı hatırlanırsa… Nihayet 90’da olanlar oluyor ve Konya neredeyse beraberliği yakalıyordu ama Melih Bostan dışarı vurdu! Oyunun özellikle ikinci yarısı düşünüldüğünde maç kazandıran belki ama Fenerbahçe’nin tempo, ritim sorunları açıkta ortadaydı. Galatasaray’ı önce yakalamak sonra da şampiyon olmaları için bu oyundan çok daha fazlasına ihtiyaçları var. Bu dağınıklık ve tedirginlikle kim mağdara ‘kaza’ya uğrama risklerinin yüksek olması bir yana rakiplerini ürkütcek oyundan da çok uzak görünüyorlar. Ve son bir not… Maç içinde birçok örnek verilebilir ama Çağlar’ın kornerden gelen topta attığı kafa golünden önce yavaşlatılmış çekimde topun En Nesyri’den auta çıktığı tespit edildi erkenden! Bu durumda hakem Direnç Tonsunluoğlu’nun kastlı olarak “Fenerbahçe maçı kazansın” diye bu kararı verdiğini düşündüğünüzü sanırım. En azından “politik doğruculuk ilkesi’ gereği bundan böyle bu tür problemi değerlendirmekten uzak durmakta sonsuz fayda var.”
Serkan Akcan: "Hatay maçında Levent Mercan’ı sol stoperde kullanarak savunmada ‘3’lü kalan Mourinho Konya deplasmanından aynı kurguyu Mert Müldür’e oynanayı tercih etti. Ne var ki, Konyaspor Fenerbahçe’ye tarihin en erken Süper Lig golünü henüz 25. saniyede sol stoper koridorundan attığında tüm savunma pozisyonu seçildi. Rolünde; Solda Djiku, sağda Mert, merkezde Çağlar’ın oynadığı Fenerbahçe savunması oyunun başlangıcından Amrabat’ın yükünü hissettiği bir 20 dakika yaşadı. Fred ile Szmyanski stur rakibe dönük top istemediklerini için stoperler doğruda Uğur Aydın ve Kostic’in kanatlarına çiktılar. Nitekim bu düzen Fenerbahçe’nin rakip kale güdüş hızını artıran unsurdu. Szmyanski ve Tadic’in hazırladığı pozisyonlar Dzeko ve En Nesyri kolay harcayınca iç duran toplara kaldı. Son haftalarda ligin en iyi duran top savunma setlerine sahip takımı olan Konyaspor’a karşı önce Mert Müldür peşinden Çağlar’ın kornerden golleri Fenerbahçe’yi tabelada öne taşıdı."
"Konyaspor’un oyun planında Adil ile Jevtoviç’in önemli bir yeri olduğu aşikar. Bu iki oyuncusundan yoksun oynayan Konya’nın oyun kurulumunda sol bek Guilherme ve sağ bek Oğulcan’dan aldığı katkı sayesinde topu öne taşıyabilse de ikinci yarının başında Tadiç eksiklerini yüzlerine çarptı. Tadiç; Fenerbahçe’nin bu sezon en faydalı oyuncularının başında geliyor. Yaşının getirdiği bir tempo sorunu olduğu düşünülüyor olabilir ama oyun aklı ve yetenekleriyle Mourinho’nun vazgeçilmezi olmaya devam ediyor." Hasim Şahin:
"Jose Mourinho'yu anlamakta zorlanıyorum artık. Geldiğinden beri yaptığı gibi dün akşam da Fenerbahçe'yi bir kişi eksik oynattı. Edin Dzeko'ya, kariyerine saygı duymamak mümkün değil. Hala iyi niyetli ve profesyonel bir anlayışa sahip. Ama yaşlı ve bu yüzdenden de yorgun artık Boşnak futbolcu. Misal, 3 bilemedin 2 yaş daha genç olsa 28'de girdiği pozisyonu golle sonuçlandırırdı büyük olasılıkla. Keza, 90+'da Feberbahçe köşe vuruşu kullanılıyor, Mert Hakan da Dezeko'ya pas veriyor ama Dzeko topu rakibe çarptırarak bir korner daha kazanmak için zamana oynuyor. İşte bu Dzeko'yu hakemin son düdüğüne kadar sahada tuttu Portekizli teknik direktör."
"Tek sorun bu olsa öpüp başımıza koyacağız. Fenerbahçe iki gol yedi. İkisini de 3, hatta 4 savunma oyuncusuna rağmen yedi. Neden? Çünkü, dün akşam da olduğu gibi gol atmasına rağmen Çağlar Soyüncü hemen her maçta takım savunması adına zaafiyete yol açıyor. Yusuf Akçiçek adında bir stoper var elinin altında halbuki. Misal, Alexander Djiku'yu savunma göbeğinde ve Yusuf'u da sol stoperde oynatsaydı büyük ihtimalle o iki golü kalesinde görmeyecekti Livakoviç. Açıkçası ilk yarıdaki maçlar tamamlanırken Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oluşan bu puan farkının bir nedeni de Mourinho'nun çok yönlü sorunlu tercihleridir bence."
"Şüphesiz, Sayın Recep Uçar'la gözle görülür pozitif bir görüntü veren ve evinde kolay kolay kaybetmeyen Konyaspor'u deplasmanda yenmek azımsanacak bir iş değil. Ama bu galibiyet bile sarı lacivertli takımın Mourinho kaynaklı sorunlarını, eksiklerini görmezden gelmemize gerekçe olamaz. Çünkü, sorunlar bas bas bağırıyor hala. Bu arada yeri gelmişken dillendirmek isterim: Hakemlerimizin artık kötü niyetli futbolculara karşı hoşgörülü davranmamaları, aksine yaptırım uygulamaları gerekir. Misal, dün akşam bunun en akılda kalan örneği Oğulcan'dır. Futbol oynamak yerine her fırsatta hakemi aldatmaya, rakibi töhmet altında bırakmaya çalıştı."