"Zor işlerden başarıyla çıkacağız"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, aynı ekiple yollarına devam ettiklerini belirterek, "FIFA kararı sonrası işimiz zorlaştı, ancak zor işlerden başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Zorluklarda kazanılacak başarılar daha keyifli olacaktır" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İstinye'deki Orhan Saka Amatörlerevi'nde gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Aynı ekiple yollarına devam ettiklerini belirten Fatih Terim, "Başkanla geçen hafta görüştüğümüzden farklı bir değişiklik yok. Sadece başkanımız yönetim kuruluyla paylaşmak istedi. Ben de yönetim kurulu toplantısına girdim. Yolumuza aynı ekiple devam ediyoruz. Allah yolumuzu açık etsin. Milli takımlar ile ilgili herhangi bir sorun yok. Diğer arkadaşlarımızla beraber elbirliğiyle çalışacağız. Bazı yerlerde yönetimin tasarrufu olabilir, ancak çalışma hep beraber olacak. Dünyada tatbik edildiği gibi tüm milli takımların sorumlusu olmak bizim için önemli bir şeydi" diye konuştu.

FIFA'nın kararını da değerlendiren Fatih Terim, "İşimiz biraz zorlaştı. Ağır bir karar. Zor işlerden başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Zor olacak, bunu kabul ediyorum. Ancak zorluklarda kazanılacak başarılar daha keyifli olacaktır" dedi.

İstanbul'da yapılacak fikstür toplantısının Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Terim, şöyle konuştu: "Fikstür çekildiğinden beri cezanın her türlü şekline de hazırlık yapmıştık. İstanbul'da Mövenpick Otel'de rakiplerimizle yapacağımız fikstür toplantısının stratejisini tayin edeceğiz. UEFA, bu ayın sonuna kadar fikstürün belirlenmesini istiyor. Bu ayın sonuna kadar bu toplantılardan fikstür adına bir anlaşmazlık çıkarsa fikstür Mart ayının başında UEFA'nın çekeceği kurayla belirlenecek. Bu toplantı Türkiye için çok önemli. Cezanın ileride ne olacağını bilmiyoruz. Ancak biz 12 maçımızı da dışarıda oynayacakmış gibi hareket etmek zorundayız. Ceza 2 gün önce açıklandığı için şu an herhangi bir yer tespit etmedik. Bütün formülleri inceledik. Bugün ve yarın son noktayı koyacağız. Federasyonun yapacağı itirazlar sonucu cezalar düşer mi bilmiyorum, ama biz normal ceza statüsünde hareket ediyoruz. Buna göre takvimi belirliyoruz. Çok çekişmeli geçecek. 7 takım da kendi manfaatine nerede uygunsa orada oynamak isteyecektir. Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız özel maçı burada oynayacağız, ancak Nisan, Mayıs, Ağustos aylarında oynayacağımz hazırlık maçlarını dışarıda oynayacağız".
İsviçre maçında yaşanan olaylarla ilgili kendisinin sorumlu tutulmasına tepki gösteren Fatih Terim, "Bu işten sorumlu olan var ise açıklanan kararda FIFA sorumlu gördüğü insanlara cezayı verdi. 4 hakem, 3 gözlemcinin raporunda Fatih Terim ismi değil 'F' harfi geçmiyor. Biz puslu havayı ve komployu seviyoruz" dedi.

Bir basın mensubunun, 'Rıdvan Dilmen'in Ümit Milli Takım sorumlusu olacağı doğru mu?' şeklindeki sorusu üzerine Fatih Terim, "Şu anda herhangi bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları